SE/ENMarte Edvarda Tidslevold (NO)
Tim Bishop
(UK)
Making Room

Performance Utställning

2-11/2


Gästcurator Gabriel Bohm Calles (SE)

Vernissage: Fredag 2 februari 18.00-21.00
Live performance:
Marte Edvarda Tidslevold och Tim Bishop.
Performancen börjar kl 18.00 och pågår hela kvällen.

Boris Nieslony (DE)
Making Room

Performance Utställning

15-25/2


Gästcurator Gabriel Bohm Calles (SE)

Vernissage: torsdag 15:e februari  18:00-21:00
Live performance: 15:e februari 18:00-21:00
Live performance: 16:e februari 18:00-21:00

MAKING ROOM: Att göra plats, att göra rum eller ett rum för görande.

Under februari ställer Galleri CC ut tre internationella performancekonstnärer som alla kommer att skapa sina egna rum i galleriet. Verken uppförs på vernissagedagen och den resterande tiden kommer dokumentationen och spåren att utgöra själva utställningarna.

Först ut, fredagen 2 februari, är Marte Edvarda Tidslevold (NO) som kommer genomföra verket 'Tell me your dreams and I will make them come true' samtidigt som Tim Bishop (UK) genomför sitt verk 'Imagined Scenario'. Konstverken kommer pågå under hela vernissagekvällen, så det går bra att droppa in.

Marte skapar personliga möten mellan människor. Hon arbetar med performance/installationer där textilier och taktilitet ofta har en framträdande roll. Tim arbetar med performance/installation och film och är intresserad av hur det går till när människor knyter an till varandra. Vernissagen pågår 18.00 till 21.00 och utställningen sedan till 11 februari.

Nästa på tur är Boris Nieslony (DE), en av grundarna till det legendariska performancekollektivet Black Market International som kommer att genomföra två soloverk i galleriet. Ett på torsdagen 15 februari kl 18 och ett dagen efter, fredagen 16 februari kl 18. Boris har sedan 60-talet varit en del av konsten med sina poetiska, politiska verk. Han har inspirerat generationer av konstnärer med sin visuella poesi vars rötter går tillbaka till Fluxus-rörelsen.

Kom i tid till dessa event för att vara säker på att få plats och för att inte missa verken. Vernissagen pågår 18.00 till 21.00. Boris utställning pågår sedan till 25 februari.