SE/EN


Galleri CC är ett icke-kommersiellt galleri. Galleriet skapas, omskapas och drivs ideellt av konstnärer verksamma i Malmö, som genom att träda in i rollen som curator förverkligar utställningsidéer i samarbete med en eller flera inbjudna konstnärer. Galleriet har åtta utställningsperioder per år bestånde av separatutställningar, grupputställningar och open calls.

Galleri CC befinner sig alltid i ett tillstånd av föränderlighet där engagemanget i konstnärer och konst från hela världen hela tiden utgör grunden för vår verksamhet.

Galleri CC grundades 2003 och är beläget i bostadsområdet Östra Sorgenfri, Malmö. Sedan starten har galleriet varit värd för över 100 utställningar, evenemang och föreställningar med artister från hela världen.

Galleri CC har deltagit i, bl.a. Supermarket Art Fair i Stockholm, Konst Swap Europa i Berlin, och Alt_Cph Art Fair i Köpenhamn samt haft samarbeten och utbyten med Galleria Rajatila i Tammerfors (FI), WIZARD galleri i Oslo (NO ) och OK Corral i Köpenhamn (DK).

Galleri CC finansieras med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet.

Galleri kommitté 2016:
Benjamin Andersson
Arngrímur Borgþórsson
Maja Gade
Andreas Knag-Danielsen
Madelaine Sillfors
Linus Svensson
Sofia Wickman