SE/ENGalleri CC är ett icke-kommersiellt galleri. Galleriet skapas, omskapas och drivs ideellt av konstnärer verksamma i Malmö, som genom att träda in i rollen som curator förverkligar utställningsidéer i samarbete med en eller flera inbjudna konstnärer. Galleriet har åtta utställningsperioder per år bestånde av separatutställningar, grupputställningar och open calls.

Galleri CC befinner sig alltid i ett tillstånd av föränderlighet där engagemanget i konstnärer och konst från hela världen hela tiden utgör grunden för vår verksamhet.

Galleri CC grundades 2003 och är beläget i bostadsområdet Östra Sorgenfri, Malmö. Sedan starten har galleriet varit värd för över 100 utställningar, evenemang och performances med konstnärer från hela världen.

Galleri CC har deltagit i, bl.a. Supermarket Art Fair i Stockholm, Konst Swap Europa i Berlin, och Alt_Cph Art Fair i Köpenhamn samt haft samarbeten och utbyten med bl.a Udstillingsstedet Sydhavn Station (DK), Galleria Rajatila i Tammerfors (FI), WIZARD galleri i Oslo (NO ), OK Corral i Köpenhamn (DK) och HilbertRaum i Berlin (DE).

Galleri CC finansieras med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet.

Galleri CCs gallerirum ligger på markplan med ramp och räcken för ökad tillgänglighet. Vi som driver föreningen vill göra allt för att du så smidigt som möjligt ska få en komplett konstupplevelse.

Angående ansökningar till galleriet: Vi har dessvärre inte möjlighet att svara på ansökningar som skickas till oss, då vi är ett ideellt drivet galleri. Vi välkomnar ansökningar till vårt årliga Open Call.


Gallerikommitté 2024:
Arngrímur Borgþórsson (IS/SE), Maja Gade Christensen (DK), Salka Hellbacka (SE), Richard Krantz (SE), Johan Lundin (SE), Bahareh Mirhadinezhadfard (IR/SE), Maria Norrman (SE), Sofia Wickman (SE), och Laus Østergaard (DK/SE)